Over Christel

Als kind had ik soms rugklachten en bij tijd en wijle last van kortademigheid. Toen ik op mijn twintigste yoga ontdekte, was ik meteen verkocht. Niet alleen voelde ik me al snel een stuk soepeler, maar ook leerde ik met behulp van ademoefeningen beter met spanning om te gaan. Ik begon met lessen Iyengar yoga in Amsterdam, waar ik de houdingen stapsgewijs kreeg aangeleerd. Al snel ontdekte ik het gemak van de juiste alignment in de Iyengar yoga; in de hatha yoga leerde ik juist meer zachtheid in de houdingen aan te brengen en maakte ik kennis met de meer spirituele kant van yoga. Zelf ben ik les gaan geven in 2004, toen ik met man en kinderen een aantal jaren in Portugal woonde. Ik deed dit naast mijn werk als schrijver/journalist [www.christeljansen.nl]. Sinds 2006 schrijf ik ook over yoga, onder andere voor Yogamagazine. Voor Happinez schreef ik het Handboek voor een lichter leven. [http://www.happinez.nl/webshop/product/yoga-handboek.htm]

De naam van mijn yogaschool ‘TerraYoga’ verwijst naar het Portugese woord voor aarde. Voor mij is yoga bovenal een middel om met beide voeten op de grond te staan. Bovendien is de naam een ode aan Portugal. Daar heb ik ontdekt hoeveel plezier ik aan het lesgeven en het werken met (groepen) mensen beleef.

Ik volgde mijn opleiding in Sintra (Portugal) en bij de Blikopener/Hans ’t Hart. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen in binnen- en buitenland en als het even kan, laad ik me graag op in een ashram in India.

 

 

 

9789029579247-240x3003233035201_e8ef083e0a_b